Anonyma Onanister

Ibland överträffar dikten verkligheten men oftast är det tvärtom!

"Anonyma Mastrubatörer"... "Anonyma Onanister"... Smaka på uttrycket. Ändå har tydligen en amerikansk organisation för att bota onanister och homosexuella (Courage) bildat en sån förening som grundar sig i katolsk tro och Anonyma Alkolisters program.

Det bör kanske tilläggas att AO ser onani som en grav synd.

Med mitt nuvarande projekt slutför jag något som man kan kalla en studie i religiös galenskap genom tiderna. Jag har studerat hur slaveriförespråkare och nazister tolkade kristendomen, och hur Quislings kyrka i Norge gjorde det och hur den svenska teologiska debatten var under det galna Karoliska enväldets tid vid slutet av 1600-talet. jag har kikat på hur Apartheidregimen i Sydafrika rättfärdigade aparthaid även teologiskt. Jag har givetvis även studerat motargumenten från de som varit mot ex. slaveri och nazism.

Nu är det queerteologin och dess motståndare hos de religiösa fundamentalister som anser att HBT-personers rätt och heterosexuellas rätt till fri sexualitet ska begänsas eller stoppas. Lärorikt! Historien lär oss att man kan vara hur galen som helst, med hur knäppa idéer som helst och gå hur långt som helst här i världen!För den som vill läsa en avhandling om den syndiga onanin rekommenderas  http://couragerc.net/pastoral_problem_of_masturbation.htm

/T

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback